Hur hanterar vi Covid-19?

Senast uppdaterad: 2020-11-20

Vi har sedan starten följt, och vi fortsÀtter följa FolkhÀlsomyndighetens och Utrikesdepartementets rekommendationer och riktlinjer. Vi Àr medvetna om situationens allvar och Àr beredda att förstÀrka vÄra insatser och rutiner utifrÄn vad som rekommenderas. Vi befinner oss i en extraordinÀr situation och vi arbetar aktivt med att hjÀlpa till att begrÀnsa smittspridning samtidigt som vi fortsÀtter att leverera till vÄra kunder, vilket Àr viktigt ur ett samhÀllsperspektiv.

Alla pÄverkas pÄ nÄgot sÀtt av rÄdande situation och vÄr verksamhet ingÄr i en av Skandinaviens största branscher. VÄra leverantörer, kunder, samarbetspartners och personalen Àr beroende av vÄr produktion och för oss Àr det viktigt att fortsÀtta bedriva vÄr verksamhet. Vi har hitintills inte nÄgra avbrott i vÄr verksamhet och arbetar aktivt med att inte fÄ det heller.

VÄr största prioritering Àr vÀrna om vÄra medarbetares och kunders vÀlbefinnande samt begrÀnsa smittspridning. Samtidigt hÄller vi igÄng verksamheten sÄ vi klarar vÄra Ätaganden gentemot vÄra kunder.

Under hösten har situationen förÀndrats och mÄnga av vÄra fabriker och verksamheter Àr lokaliserade i regioner med sÀrskilda restriktioner. För att begrÀnsa smittspridningen ytterligare har vi skapat projektgrupper och handlingsplaner för varje fabrik och kontor som följs upp kontinuerligt.

Följande allmÀnna ÄtgÀrder finns pÄ vÄra anlÀggningar och kontor utöver de unika rÄden för just den lokalisationen:

  • Den som uppvisar symtom som hosta, feber, snuva eller halsont fĂ„r inte vistas i vĂ„ra lokaler.
  • Personer som varit i kontakt med nĂ„gon som vistats utomlands de senast 14 dagarna fĂ„r inte besöka vĂ„ra lokaler.
  • Vi tar tillsvidare ej emot externa besökare som inte Ă€r affĂ€rs- eller verksamhetskritiska
  • Vi undviker handskakningar, hĂ„ller avstĂ„nd till varandra och upprĂ€tthĂ„ller god handhygien
  • Vi övervĂ€ger alltid alternativa mötesformer, till exempel möten genom telefon eller videosamtal
  • Deltar inte i större möten (>50 nuvarande regler) t.ex. mĂ€ssor och utbildningar
  • Undviker kollektiva resor i tjĂ€nsten
  • Vi uppmanar till hemarbete för de anstĂ€llda som har möjlighet.

Tillsammans och genom smarta lösningar kan vi hjÀlpas Ät att hantera den hÀr situationen pÄ bÀsta sÀtt. För vÄr egen del, för verksamheten men Àven för samhÀllet.