Nu lanserar Bemix ytterligare ett elementfogbruk anpassat för vinterförhållanden. Bemix Elementfogbruk Vinter är ett expanderande torrbruk som används vid enklare gjutningar, fogningar och undergjutningar vid minusgrader.

Produkten är pumpbar och kan användas vid gjutning av hålrum och vid undergjutning av pelare. Elementfogbruk Vinter är även lämplig vid andra typer av gjutningsarbeten som till exempel trappor, hålkäl, fundament och stödmurar.

Vid blandning ska betongmassan ha en temperatur på ca 20 °C. Kompensera kallt torrbruk med varmt vatten och vice versa. Eftervattning ska inte göras vid gjutning i minusgrader. Bruket härdar utan uppvärmning även om brukets egen temperatur sjunker till långt under 0 °C.

Produkten finns i 25 kg samt 1000 kg säckar. Beställningar kan göras dygnet runt via vår e-handel, alternativt via mail eller telefon till kundtjänst.

Som en del av Finja utvecklar och levererar Bemix specialbruk till den svenska byggindustrin och har ett stort utbud av högteknologiska och specialanpassade expanderbruk. Användningsområdena är alltifrån avancerad undergjutning av maskiner, pelare och brolager till bultsättning i berg och fogning av prefabricerade betongelement.