Nu lanserar Bemix en ny reparationsprodukt. Rapidspackel, ett cementbaserat spackel med kort härdningstid vilket ger en snabb framdrift i produktionen. Produkten är framtagen för mindre lagningar vid både betongelementtillverkning och montering. Ute på arbetsplats innebär det till exempel att målning kan ske kort tid efter att man använt Rapidspackel eftersom minimal efterbehandling krävs. I fabriken vid tillverkning av prefabricerade betongelement kan också Rapidspackel användas och göra processen snabbare för att få betongelementen transportklara.

Rapidspackel är enkelt och smidigt att bearbeta och forma. Resultatet blir en slät yta. Spacklet är baserat på lättballast och snabbcement. Redan 30-40 minuter efter användning kan man fortsätta arbetet med betongelementen.

Användningsområden är lagning av gjutsår, sprickor, porer, staghål och liknande samt vid montering av betongelement om skador uppstått vid till exempel transport eller montering på arbetsplats. Rapidspackel kan appliceras på horisontella och vertikala ytor inomhus samt utomhus. Appliceras lämpligast med stålspackel eller slev. Ytan blir slät och klar för målning, minimal efterbearbetning krävs.

Produkten levereras i 20 kg säckar. Beställningar kan göras dygnet runt i vår e-handel, via mail eller telefon till kundtjänst.

Som en del av Finja utvecklar och levererar Bemix specialbruk till den svenska byggindustrin och har ett stort utbud av högteknologiska och specialanpassade expanderbruk. Användningsområdena är alltifrån avancerad undergjutning av maskiner, pelare och brolager till bultsättning i berg och fogning av prefabricerade betongelement.