På Byggbranschens Säkerhetspark vid Arlanda har Bemix byggt upp en säkerhetsstation med fokus på arbetsmiljö vid blandarstation.

Bemix visar sina dammreducerande och ergonomiska maskinlösningar för hantering av betongprodukter i säck. Bemix levererar specialbruk till den svenska byggindustrin och har ett stort utbud av högteknologiska och specialanpassade expanderbruk. Sedan februari i år har Bemix varit representerade på säkerhetsparken.

Säkerhetsparken är en fysisk träningsanläggning där människor som arbetar i byggbranschen ges möjlighet att i grupp praktisera säkerhet och reflektera kring beteende och attityder. Målet är att ökar förståelsen för hur beteenden påverkar de beslut som fattas på arbetsplatsen individuellt och i grupp.

Som en del av Finja utvecklar och levererar Bemix specialbruk till den svenska byggindustrin och har ett stort utbud av högteknologiska och specialanpassade expanderbruk. Användningsområdena är alltifrån avancerad undergjutning av maskiner, pelare och brolager till bultsättning i berg och fogning av prefabricerade betongelement.