Vid fogning av betongelement eller granitblock är ett pumpbart fogbruk det optimala valet, speciellt vid horisontella och vertikala fogar. Bemix F4 är ett expanderande pumpbart bruk som varken rinner eller droppar. Bruket appliceras enkelt med pumputrusning mellan betongelementet utan formsättning. Detta arbetssätt är betydligt snabbare än konventionella metoder med formsättning eller spackling före fyllning.

Inom kort kommer Bemix att börja leverera Bemix F4 i en ny förpackning, en plastsäck som skyddar bruket bättre och minskar dessutom klimatavtrycket. Säcken är 100 procent återvinningsbar och består av minst 50 procent återvunnen plast. Hållbarheten för bruket förlängs upp till 24 månader i jämförelse med tidigare 12 månader.

Plastsäcken har också ett nytt utseende med en illustration och tekniska symboler som hjälper kunden att enklare och effektivare välja rätt. På säcken hittar man också Finjas miljösymbol föreställande ett vindkraftverk då Finjakoncernen är självförsörjande på grön el.

……………………………

Som en del av Finja utvecklar och levererar Bemix framförallt specialbruk till den svenska byggindustrin och har ett stort utbud av högteknologiska och specialanpassade expanderbruk. Produkterna vänder sig till proffs och användningsområdena är alltifrån avancerad undergjutning av maskiner, kranbanor, traverser, pelare och brolager till bultsättning i berg och fogning av prefabricerade betongelement.