Finja Bemix AB introducerar två nya produkter med innovativt ytskydd för betong i sitt sortiment – Condur Creme och Condur Fluid. De hydrofoberande impregneringarna finns i två olika konsistenser – kräm och flytande vätska. Produkterna är särskilt utformade för att skydda betong och armerade betongkonstruktioner i väg-, bro- och byggnadsprojekt där det ställs stora krav på hållbarhet. Condur är främst avsett för entreprenörer och professionellt bruk.

Condur Creme och Condur Fluid är silanbaserade och innehåller inga lösningsmedel, vilket gör dem både miljövänliga och säkra att använda. Dessa 1-komponents impregneringsprodukter har utformats för att effektivt stå emot vatten- och kloridinträngning och skyddar betongen från fuktrelaterade skador, såsom frostsprängning och korrosion.

Produktegenskaper och fördelar:

  • Vattenavvisande (hydrofoberande) impregnering för betongkonstruktioner
  • Krämig konsistens (Condur Creme) och flytande vätska (Condur Fluid) för enkel applicering
  • Miljövänlig och fri från lösningsmedel
  • Effektivt skydd mot vatten- och kloridinträngning
  • Passar för användning i väg-, bro- och byggnadskonstruktioner

Fukt är en gemensam nämnare till merparten av alla betongskador på armerade betongkonstruktioner utomhus. Applicering med Condur Creme eller Condur Fluid ger betongytan ett vattenavvisande skydd, ökad hållbarhet och minskat underhållsbehov.

– Vår nya produktserie Condur med vattenavvisande egenskaper är en enkel och kostnadsbesparande metod för att förhindra just nedbrytning av betong orsakad av vatten- och kloridinträngning. Genom att impregnera betongen förlängs livslängden och underhållsintervallerna avsevärt. Condur förhindrar reparationer och lönar sig såväl miljömässigt som ekonomiskt, säger Andreas Haldin, produktchef på Bemix.

Den 18 oktober visar Bemix upp sin nya produktserie i samband med Rebetdagen 2023 på Radisson Blu Royal Viking i Stockholm.

– Vi kommer att presentera Condur och dess vattenavvisande egenskaper på ett spännande sätt, säger Karin Pettersson, VD på Bemix.

Både Condur Creme och Condur Fluid förpackas i 25 kg fat och finns att beställa i Bemix sortiment från och med kommande månadsskifte.

Genom att erbjuda dessa banbrytande impregneringsprodukter förstärker Finja Bemix AB sin position som en av Sveriges ledande leverantörer av innovativa bygglösningar.

Denna lansering stärker också företagets strategi att erbjuda miljövänliga och hållbara produkter som uppfyller branschens krav.