Bemix är mitt i en resa med att ta fram nya säckar som gör det lätt att välja rätt bruk. De nya plastsäckarna har tydligare förpackningsdesign, skyddar bruket bättre och minskar dessutom klimatavtrycket. Först ut att lanseras i den nya säcken är Bemix Elementfogbruk, vårt populära pumpbara expanderbruk.

Vad gäller design på säcken har den fått en modern layout med nya illustrationer och tekniska symboler, som ger en snabb överblick och hjälper kunden att välja specialbruk med rätt egenskaper. Säcken är mer klimatsmart då den utöver att vara 100 procent återvinningsbar består av minst 50 procent återvunnen plast. På säcken hittar man också vår miljösymbol föreställande ett vindkraftverk då Finja-koncernen är självförsörjande på grön el.

Plastsäcken är slitstark, vilket underlättar hantering och transport. Den tål väta, vilket minskar mängden produkt som till följd av exempelvis regn tvingas kasseras. Det underlättar även på byggarbetsplatsen, på våra fabriker och under transport, då säckarna inte behöver täckas. Hållbarheten förlängs ända upp till 24 månader i jämförelse med tidigare 12. Även detta minskar mängden produkt som behöver slängas. ­­

– Bemix kunder arbetar ofta i unika projekt under tuffa förhållanden, det kan vara i en tunnel eller längs en hamn utsatt för fuktiga väderförhållanden. Därför är vi nu väldigt glada att kunna presentera en plastsäck som klarar yttre påfrestningar bättre samtidigt som den enkelt vägleder våra kunder att välja rätt, säger Bemix VD Karin Pettersson.