Byprojekt i Indien

Finja stödjer byprojekt i Indien 

Årets julgĂ„va gĂ„r till att under 2,5 Ă„r stödja ett byprojekt i Indien med Hand in Hand, som pĂ„ ett hĂ„llbart sĂ€tt arbetar för att bekĂ€mpa fattigdom i vĂ€rlden. Vi uppmuntrar ocksĂ„ alla kunder, samarbetspartners och leverantörer att göra det samma. Tillsammans gör vi skillnad. 

Finja har under 10-Ärs tid haft ett samarbete med Hand in Hand. Den största delen av Hand in Hands verksamhet bygger pÄ kvinnligt entreprenörskap nÄgot som ligger oss varmt om hjÀrtat. Hand in Hand jobbar för att utrota fattigdom genom att utbilda kvinnor sÄ att de kan starta företag, skapa nya jobb eller vidareutveckla redan befintliga verksamheter. De som behöver kan fÄ ett mikrolÄn för att komma igÄng med sin verksamhet. NÀr lÄnen sedan betalas tillbaka Äterinvesteras pengarna i nya mikrolÄn till fler kvinnor. En frÄn början liten summa vÀxer pÄ sÄ vis hela tiden och kan ge fler och fler kvinnor möjligheten att ta sig och familjen ur fattigdomen genom eget entreprenörskap.

Genom att vara givare till Hand in Hand önskar vi pÄ Finja att bidra till en hÄllbar miljö och en hÄllbar samhÀllsutveckling.

 

I Är har vi som julgÄva valt att stödja ett byprojekt i Indien. Byprojektet pÄgÄr under 2,5 Är. Genom regelbundna rapporter fÄr vi följa utvecklingen i byn. Hand in Hands byprojekt koordinerar insatser inom fem viktiga omrÄden. Entreprenörsutbildning för medlemmar i sjÀlvhjÀlpsgrupper samt startande av företag och yrkestrÀning ingÄr alltid. Utöver detta ingÄr kompletterande insatser efter de lokala behoven, sÄ som extra undervisning och stöd för barns skolgÄng, hÀlsokontroller och information kring nÀringslÀra, personlig hygien och barnavÄrd samt insatser för miljö och hÄllbarhet dÀr mÄlet Àr att skapa hÄllbara och gröna företag.

Hand in Hand startades 1989 av lÀrarparet Olle och Gunnel Blomqvist. Hittills har organisationen bidragit till att skapa eller förstÀrka 4,2 miljoner jobb i Indien, Afghanistan, Zimbabwe och Kenya. De har hittills trÀnat 2,8 miljoner personer i entreprenörskap. Hand in hand Sweden har 18 anstÀllda i Stockholm, och organisationerna har drygt 2 000 lokalt anstÀllda i ovan lÀnder. Pengarna skickas direkt dit de ska, utan mellanhÀnder. Under 2018 samlade Hand in Hand in totalt 78 Mkr. Administrations- och insamlingskostnaderna utgjorde 10 %.  I Är har organisationen en julkampanj som omfattar byprojekt i Kenya eller Indien. Man kan gÄ in som egen investerare eller genom en eller flera andelar i ett byprojekt. Projektet pÄgÄr under tvÄ och ett halvt Är med rapporter och uppföljning frÄn den specifika by som man vÀljer att stödja. LÀs mer och skÀnk pengar pÄ www.handinhandsweden.se