Byprojekt i Indien

Finja stödjer byprojekt i Indien 

Vi stödjer ett byprojekt i Indien med Hand in Hand, som pÄ ett hÄllbart sÀtt arbetar för att bekÀmpa fattigdom i vÀrlden. Vi uppmuntrar ocksÄ alla kunder, samarbetspartners och leverantörer att göra det samma. Tillsammans gör vi skillnad. 

Finja har under 10-Ärs tid haft ett samarbete med Hand in Hand. Den största delen av Hand in Hands verksamhet bygger pÄ kvinnligt entreprenörskap nÄgot som ligger oss varmt om hjÀrtat. Hand in Hand jobbar för att utrota fattigdom genom att utbilda kvinnor sÄ att de kan starta företag, skapa nya jobb eller vidareutveckla redan befintliga verksamheter. De som behöver kan fÄ ett mikrolÄn för att komma igÄng med sin verksamhet. NÀr lÄnen sedan betalas tillbaka Äterinvesteras pengarna i nya mikrolÄn till fler kvinnor. En frÄn början liten summa vÀxer pÄ sÄ vis hela tiden och kan ge fler och fler kvinnor möjligheten att ta sig och familjen ur fattigdomen genom eget entreprenörskap.

Genom att vara givare till Hand in Hand önskar vi pÄ Finja att bidra till en hÄllbar miljö och en hÄllbar samhÀllsutveckling.

 

Årets julgĂ„va frĂ„n Finja innebĂ€r att vi fortsĂ€tter stödja det byprojekt i Indien vi inledde för ett Ă„r sedan. Ett arbete som i Ă„r Ă€r Ă€nnu viktigare i pandemins spĂ„r. Genom regelbundna rapporter fĂ„r vi följa utvecklingen i byn. Hand in Hands byprojekt koordinerar insatser inom fem viktiga omrĂ„den. Entreprenörsutbildning för medlemmar i sjĂ€lvhjĂ€lpsgrupper samt startande av företag och yrkestrĂ€ning ingĂ„r alltid. Utöver detta ingĂ„r kompletterande insatser efter de lokala behoven, sĂ„ som extra undervisning och stöd för barns skolgĂ„ng, hĂ€lsokontroller och information kring nĂ€ringslĂ€ra, personlig hygien och barnavĂ„rd samt insatser för miljö och hĂ„llbarhet dĂ€r mĂ„let Ă€r att skapa hĂ„llbara och gröna företag.

Hand in Hand startades 1989 av lÀrarparet Olle och Gunnel Blomqvist. Hittills har organisationen bidragit till att skapa eller förstÀrka 4,6 miljoner jobb i Indien, Afghanistan, Zimbabwe och Kenya. De har hittills trÀnat drygt 3 miljoner personer i entreprenörskap. Hand in hand Sweden har 18 anstÀllda i Stockholm, och organisationerna har drygt 3 000 lokalt anstÀllda i ovan lÀnder. Pengarna skickas direkt dit de ska, utan mellanhÀnder. Under 2019 hade organisationen en julkampanj dÀr man fick möjligheten att gÄ in som egen investerare eller genom en eller flera andelar i ett byprojekt. Projektet pÄgÄr under tvÄ och ett halvt Är med rapporter och uppföljning frÄn den specifika by som man vÀljer att stödja. Under 2019 samlade Hand in Hand in totalt 70,8 Mkr och finansierade 14 nya byprojekt i Kenya, 22 i Indien och 2 i Zimbabwe. LÀs mer och stötta entreprenörer pÄ www.handinhandsweden.se.